Historien bag KST

Kranio Sakral Terapien udspringer fra en Osteopatisk (manuel medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske Osteopat og Læge Dr. William G. Sutherland omkring 1899.
Under hans uddannelse studerede han et stykke kranieknogle, og det slog ham: ”Hvis kraniet er helt sammenvokset og derved ubevægeligt – hvorfor har de enkelte knogler så skråkanter, som gæller hos en fisk?” Dette måtte undersøges nærmere.

Han besluttede flere år senere, at efterprøve sin teori om kraniets bevægelighed på sig selv. Han udtænkte en hjelm, der var beregnet til at begrænse de enkelt kranieknoglers bevægelse, en for en, og herved observerer konsekvenserne heraf. Han fandt bl.a. ud af, at hæmning af øreknoglen ikke kun påvirkede hans hørelse, men også hans balance og koncentrationsevne. Hans kone kunne også konstatere, at de forskellige restriktioner havde påvirkning af hans humør, så virkningen var både fysisk og psykisk. Under eksperimenterne følte han også en varme og væskebevægelse langs rygsøjlen og ned til korsbenet (sakral delen af ryggen). Han gentog forsøgene og måtte konstatere, at det ikke kun var kraniet, men også korsbenet, der bevægede sig ved hjælp af membraner i rygsøjlen.

William G. Sutherland forsatte sine eksperimenter og forskning og fik med tiden gode resultater med sine klienter.

I 1920érne blev Kranio Sakral Terapien en del af lægeuddannelsen i de Osteopatiske skoler pga. Sutherland, men netop pga. de teknologiske muligheder, blev det i 1976 muligt for ikke lægeuddannede at tage uddannelsen.
Efter 3 års videnskabelige forskning i Kranio Sakral Terapi – både mikroskopiske undersøgelser med elektromikroskoper og kliniske undersøgelser – besluttede en Dr. John Upledger, at undervise i teknikken for ikke lægestuderende. Siden er KST blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og resten af Europa.

Trine Rosenberg og hendes daværende mand Stanley Rosenberg var de første fra Danmark, der lærte tekniknikken i USA og begyndte at behandle klienter i 1986. I dag er Trine Rosenberg kendt som Kranio Sakral Terapiens forgangskvinde i Danmark, som behandler og som kompetent formidler via uddannelser, instruktionsfilm, bogudgivelser og foredragsvirksomhed.